Revitalizarea intimă - cine, cînd, unde, cum?
Tilda Publishing
Pentru ce mie îmi trebuie? Modificările ce apar din prima zi

Notiuni despre Revitalizarea intimă?

Cine, cind si unde facem exercitiile MPP.



Revitalizarea intimă sau gimnastica intimă, sau o mai putem numi fittnesul intim - include un complex de exerciții, simple si eficace pentru femei, ce au ca scop tonifierea muschilor planșeului pelvin.
Ca oricare muschi din corpul nostru biceps, triceps etc. acești muschi la fel au nevoie de antrenament. Care sunt acesti muschi? Sunt muschii care sustin sau mai bine zis țin într-o anumită poziție organelle vecine cu vaginul - uretra, vezica urinara, vaginul, uterul si rectul. Atunci cind MPP sunt antrenaţi şi tonifiaţi organele vor fi susţinute în mod corespunzător.

Cum credeti care sunt cauzele ce duc la anumite probleme a muschilor pelvini?

Exista o multime de factori ca:
  • sarcina
  • nașterea
  • operațiile ginecologice
  • obezitatea
  • constipația frecventă
  • tusea cronică
  • inaintarea în vârstă
  • anumite particularități constituționale

Ca rezultat apare:

Incontinenta urinara – mictiunea involuntara, adică eliminarea unor picături de urină fără să vrei și nu poți controla acest proces. Atunci chind faci un efort fizic (urci sau cobori scari, mergi mai repede, faci sport), unele emotii (rizi zgomotos, stranut, tuse, labilitate emotionala).
Prolaps vaginal – caderea unui sau mai multor pereti a vaginului in jos, ce atrag dupa sine vezica urinara, rectul, uterul – si duce la aparitia anumitor complicatii.
Laxitatea vaginala – sau asa numita largire a vaginului apare dupa nasteri multiple, copii cu masa mare, sau legat de modificarile virstei, particularitati individuale.
Meteorism vaginal – patrunderea aerului in vagin in timpul unui raport sexual si producerea unui sunet extreme de neplacut

Un alt aspect al sanatatii femeilor — este calitatea vietii intime, care sufera la 90% femei.



De ce? Cauze
  • libidou scazut
  • lipsa orgasmului
  • dispareunie(durere în timpul raportului sexual)
  • lubrifierea scazuta
  • largirea vaginului
  • meteorismul vaginal
Muşchii pelvini bine antrenaţi intensifică senzaţiile în timpul actului sexual, creste libidoul și dispare anorgasmia.

  • Ce mai fac acesti muschi?
In timpul orgasmului, acesti muschi se contracta ritmic. Cu cat sunt mai puternici, cu atat si senzatiile sunt mai intense. Un alt bonus oferit de exercitiile Kegel: in timpul actului sexual poti spori si placerea partenerului prin contractia ritmica a muschilor vaginului pe anumite segmente separate. Asta făceau cele mai mari experte în acest sens, cele mai căutate curtezane.

  • Cei cu muschii PP la gravide?
In cadrul cursurilor de pregătire pentru naștere în clinicele de nivel înalt, gravidele sunt invățate cum să antreneze acești muschi. Femeile gravide care fac exerciţii pelvine își cresc șansele să aibă o naştere mai uşoară. Întărirea muşchilor în timpul sarcinii poate ajuta la dezvoltarea capacităţii de a-i controla în timpul travaliului şi naşterii. Aceste femei vor putea controla scremetele, vor putea corect să împingă bebelușul și vor evita trauma organelor genitale în timpul nașterii.

Acesti muschi in timpul sarcinii sunt supusi unei presiuni mărite constant deoarece ei sustin uterul marit. Tonifierea muşchilor pelvini reduce două probleme des întâlnite în timpul sarcinii: controlul vezicii urinare şi hemoroizii. Practicarea acestor exerciţii poate atenua chiar durerile din timpul naşterii şi poate uşura procesul de naştere pe cale natural.

Lauzie (perioada după naștere)
Exercițiile mușchilor planșeului pelvin sunt recomandate și după nastere, pentru a ajuta la vindecarea perineului și la redobândirea controlului vezicii urinare. Totodată, este facilitată refacerea mult mai rapidă a mamei dupa naştere, regenerarea mai rapidă în cazul epiziotomiei, hemoroizilor, incontinenței urinare, durerilor la penetrare după naștere.

La unele femei după naștere se inregistreaza o relaxare a muschilor vaginali, adică se conformatie cu un vagin mai larg. În acest caz gimnastica ajuta foarte bine!


  • Cui recomandam aceste exercitii? La toate femeile!
Aceste exerciții sunt binevenite pentru toate categoriile de vârstă a femeilor
16-40 (pentru cunosterea propriului corp, viată sexual de calitate inaltă, eliminarea blocurilor și complexelor, pregătirea prenatală, controlul durerii, scremetelor în naștere, recuperare rapidă dupa nastere)

40 si < aminarea perioadei premenopauzale, rezolvarea problemelor legate de uscăciunea vaginală, incontinenta urinara, prolaps vaginal)
Contraindicatii pentru a efectua exercițiile pelvine
  • Menstruatia
  • Eliminarile vaginale abundente
  • Toate tipurile de dureri violente in abdomen
  • Hemoragiile ginecologice
Vaginusmul (imposibilitatea penetrării)
Practicarea acestor exerciti pare simpla dar necesita indentificare corecta a lor.

Un aspect extreme de important este faptul gasiri corecte a muschilor,
fara a implica muschii abdomenului, coapselor si feselor.


  • Cum identifici muschii?
1. Get de urina (in timpul urinarii opresti getul de urina si respectiv acesti muschi trebuie antrenati)
2. Deget în vagin (de asepenea după o igiena rigurosa introduci un deget in vagin si contracti muschii, pentru a simti degetul)
3. Penetrare (in timpul unui raport sexual in timpul pentrarii contracti muschii pentru a stringe penisul)


  • Unde se pot efectua exercitiile Kegel?
Vestea buna este ca exercitiile MPP pot fi efectuate oriunde, la birou, în masina, stând in fata televizorului si urmarind emisiunea preferata, fara ca nimeni din încapere sa isi dea seama.

Puteti alege sa stati pe scaun, sa stati intins pe o canapea comodă, ăn pozitie ghemuita sau in picioare. Exercitiile pot fi efectuate chiar si in timpul ce mergeti, faci cumpărături sau menaj prin casă.


  • Cum facem?
Te concentrezi asupra procesului. Exercițiile presupun contractii și relaxări (detaliat in lectiile ce urmeaza). Exersam terpatat. Apoi perfectionam tehnica.


  • Cât facem?
Desi exercitiile Kegel pot fi efectuate oricand si oriunde, cele mai bune rezultate pot fi obtinute daca sunt efectuate conform unui program, la aproximativ aceeasi ora si in aceeasi pozitie in fiecare zi. O metoda eficienta este sa va creati o rutina din efectuarea exercitiilor timp de cateva minute dimineata, inainte de a va da jos din pat si seara inainte de culcare.

Nu uitati ca exercitiile pelvine sunt eficiente numai daca sunt facute cu regularitate. Cu cât exersati mai mult, cu atat este mai mare probabilitatea cresterii eficacitatii lor, dacă sunteti perseverenti.


  • Când apar primele rezultate?
Primele rezultate vor aparea la 3-6 saptamani de la inceperea exercitiilor. Odata invatate, este bine ca efectuarea acestor exercitii sa devina o obisnuita de-a lungul vietii.


exercițiul

Concluzie:


Sigur ai mai auzit despre exercitiile pelvine pana acum. Si ti-ai si promis ca o sa le incerci… candva. Nu mai amâna, exercitiile pelvine isi merita efortul. Te vor ajuta sa ajungi mai usor să rezolvi unele problem, altele să le previi si să ai o viață intimă de calitate! Unde mai pui ca sunt usor de realizat, oricand, oriunde!

Daca inca nu practici aceste exercitii, incepe acum!

Incearca sa faci exercitiile pelvine de cateva ori pe zi. Pe masura ce vei simti ca muschii au devenit mai puternici, creste gradual atat numarul de contractii. Fii rabdatoare si continua sa le practice. Rezultatul este peste așteptările tale!

teme pentru acasa

Apreciem starea mușchilor pelvini:

0 puncte – excelentă
1-4 puncte – medie
5-8 puncte – insuficientă

Made on
Tilda