Anatomia organelor genitale (vagin), antrenament
Tilda Publishing
Cum eu funcționez? Secretele feminine
1. Anatomia organelor genitale.
2. Vagin.
3. Si vom invata 3 tiputi de exercitii.


Anatomia organelor genitale la femei
Se impart in externe – Vulva si ele includ – muntele pubian sau venus, labiile mari , glandele Bartolin, labiile mici si clitorul, orificiul extern al uretrei si intrarea in vagin. Organele genitale interne – vaginul, colul uterin, uterul, trompele si ovarele. Fiecare din ele are o anumita strtura, localizare si functie.

Vagin. Ce prezinta el?

Vaginul – este un organ genital musculo-membranos sub formă de conduct intins de la vulva spre uter, posterior de vezica urinara si anterior de rect, cu lungimea de la 6-14 cm cu o medie de 8-10cm. Are 4 pereti anterior care este mai scurt medie 7 cm, posterior mai lung cu 2 cm cu o medie de 9 cm si 2 pereti laterali.

In stare obisnuita peretele anterior se muleaza pe peretele posterior si cavitatea vaginului este virtuala. Este un organ dotat cu o mare extensibilitate secundara elasticitatii sale, dimensiunile vaginului sunt variabile astfel el se poate mari sau micsora in dependenta de corpul strain ce se introduce, de exemplu in timpul examinarii ginecologice putem introduce valva si il examinam. La nastere extensibilitatea vaginului se mareste maxim si permite sa treaca capusorul nounascutului si apoi se restabileste total sau partial. Peretele vaginal are grosimea de 3-5 mm, este rezistent si foarte extensibil.

Are 3 straturi
1. Externa – seroas.
2. Meide musculara – alcatuit din fibre musculare localizate superficial longitudinal si profund/ circualre in 1/3 inferioara alcatuiesc constrictorul inferior al vaginului, iar in 1/3 medie si superioara constrictorul superior unde este interpatruns de fibre al muschiului levator anal.
3. Interna mucoasa ce prezinta numeroase pliuri. Vaginului este localizat in corp median inconjurat de muschii PP su fascii.

Functiile vaginului
1. De baza copulatorie sau sexuala.
2. Participa in procesul de nastere si permite trecerea fatului.
3. Cale de eliminare a secretiilor uterine (menstruala).
4. Element important in sustinerea organelor din bazinul mic ca (vezica urinara, rectul, si uterul).
5. Receptor hormonal periferic (starea peretilor vaginali la nivelul de estrogeni).

exercițiul
Aceste exercitii presupun contractia si relaxarea.
Contractia duce la cresterea fluxului sangvin la nivelul vaginului ce duce la o ezcitare mai pronuntata, iar relaxarea serveste ca control asupra orgasmului. A doua grupa de muschi levator ani inconjoara partea mai profunda a vaginuluia vaginului, contractia lor duce la comprimarea vaginului pe toata lungimea sa.


Exercitii mai avansate

1. Lift sau ascensor – mișcarea care o vei efectua se asociază cu mișcarea ascensorului.
 • Contracti muschii, ridici etajul 1, tii contractat, ridici etajul 2 tii contractat, ridici etajul trei tii contractat, ridici etajul 4, tii contractat, ridici etajul 5 tii contractat.
 • Relaxezi tot odată. Este un exercițiu mai complex, o să înveți treptat, important să nu cedezi.
 • Durata incepi cu 1-2 minute, apoi odată la 7-10 zile marești până la 5 minute, apoi 7 minute, apoi 10 minute.

2. Impingeri - contracți muschii pelvini și împingi în jos.
 • Pentru asociere pentru mămicile care au născut, cum împingi bebelușul în jos, iar pentru fetele ce nu au născut altă comparație este cea cum te-ai forta sa produci defecatia chind sunt constipatii.
 • Alt exemplu ar fi acela de a contracta și impinge în jos la menstruație tamponul sau cupa menstrual
 • Durata incepi cu 1-2 minute, apoi odată la 7-10 zile marești până la 5 minute, apoi 7 minute, apoi 10 minute.

3. Valuri – asocierea cu valurile care vin și pleacă.
 • Ne învățăm să contractăm separat partea anterioară, din față (unde este localizat clitorul, uretra) și separat partea posterioară, din spare, spre rect.
 • Anterior contracți și relaxezi, posterior contracți și relaxezi.
 • Durata incepi cu 1-2 minute, apoi odată la 7-10 zile marești până la 5 minute, apoi 7 minute, apoi 10 minute.


Concluzia:

 • Esti bravo! Te felicit pentru ambiție si curaj de a veni la curs , ai învațat antatomia corpului tau, OG si MPP .
 • .Cunosti anatomia si cum functioneaza corpul tau.
 • Vei gasi corect muschi
 • Datorita exercitiilor vei evita sau rezolva asa probleme ca (incontinenta de urina, vagin larg,)
 • Vei simti o imbunatatire a vietii sexuale datorita libidoului crescut, antrenarii muschilor și imbunatatirii circulatiei sangvine in zona respectiva va permite aparitia mai rapida a excitarii și orgasmului).

Multumesc ca ați ales sa veniți intr-o calatorie interesantă și utilă, vă invit la următorul nivel unde vei cunoste exercizii complese, vei evolua mult mai mult, vei deveni mai sigură pe sine, si mai sănătosă!